Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Winnaars eerste UNICEF Open: Henin, Stakhovsky en 360.984 kinderen

21 juni 2010

De eerste UNICEF Open, het grastoernooi in Rosmalen is zaterdag 19 juni gewonnen door de Oekraïner Sergiy Stakhovsky en de Belgische Justine Henin. Het toernooi was voor alle partijen een groot succes.

UNICEF Open

'Een mooi toernooi, mooi tennis en het heeft veel opgeleverd voor kinderen. Dat vinden we uiteraard fantastisch', aldus UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi. Ook toernooidirecteur Marcel Hunze blikt tevreden terug. 'We hebben gemerkt dat de nieuwe naamgeving veel sympathie oplevert, zowel bij spelers als bij bezoekers en sponsoren.'

eindscoreUNICEF Open in cijfers

  • 55.000 bezoekers
  • 96 toptennissers
  • 87 spelers droegen de blauwe UNICEF-veters
  • 267 geslagen aces op het centre court
  • 1.352 bezoekers droegen 15 eurocent bij per geslagen ace
  • 5 bedrijven droegen 7,50 euro bij per geslagen ace
  • alles bij elkaar leverde het 360.984 sportlessen op voor kinderen!

Nog niet eerder verbond een sportevenement haar naam aan UNICEF. UNICEF betaalt hier niets voor en krijgt op een bijzondere manier de kans om onder de aandacht te komen van een breed publiek.

Blauwe veters: gegarandeerde winst!

blauwevetersAlle 96 spelers van het toernooi werd vooraf gevraagd om te spelen met blauwe UNICEF-veters. Voor iedere speler die de veters droeg, doneerde ICT-bedrijf Dimensys 100 euro aan UNICEF. Maar liefst 87 spelers deden mee met deze actie.

De nummer drie van de wereld Dinara Safina, was een van de weinige spelers die de veters niet droeg. Ze verloor al op de eerste speeldag. Hierdoor gingen er vanuit het publiek geluiden op dat ze dan ook de UNICEF-veters maar had moeten dragen.

Meedoen met de UNICEF Ace Club

Verder konden bezoekers en bedrijven UNICEF steunen door 15 cent (bezoekers) of 7,50 euro (bedrijven) bij te dragen per geslagen ace op het Centre Court. 1.352 mensen deden mee en kregen de blauwe UNICEF-veters cadeau. Oud-tennisster Kristie Boogert hielp de hele week volop mee om aandacht te vragen voor de Ace Club. Ook alle officials en ballenjongens en meisjes droegen de veters om het blauwe vuur aan te wakkeren. Resultaat van de UNICEF Ace Club: 360.984 sportlessen voor kinderen!

Bedrijven in actie

Daarnaast waren er allerlei sympathieke initiatieven van sponsoren. Zo verdubbelde Cromvoirt Golf & Country Club de opbrengst van een golfactie. XSData PST bood UNICEF een nog niet op de markt gebrachte elektrische fiets aan. Achmea verlootte deze EAGLE e-bike onder het publiek. In de Service Kooi van Ricoh kon je - tegen een kleine betaling - de snelheid van je service laten meten. De opbrengst hiervan was voor UNICEF.

Justine en UNICEF

justineheninDat Justine Henin de damesfinale won, is haar door UNICEF zeker gegund. De Belgische tennisster zet zich al jarenlang vrijwillig in als ambassadrice van UNICEF in België. Op de persconferentie bij aanvang van het toernooi vertelde ze hoeveel indruk de reizen voor UNICEF op haar maakte. Ook beloofde ze de UNICEF-veters op Wimbledon te blijven dragen. Hopelijk zorgen ze daar wederom voor succes!

UNICEF betaalt niets voor de naamgeving. De naamgeving wordt mogelijk gemaakt door de partners Achmea, Ricoh en Libéma. De samenwerking is voor drie jaar aangegaan. Volgend jaar is er dus ook weer een UNICEF Open.

De UNICEF Open werd mede mogelijk gemaakt door:

  • Achmea

  • Ricoh

  • Libéma

UNICEF Open 2009 in beeld

UNICEF bedankt alle bedrijven die meededen aan de UNICEF Ace Club:

logo-autotaalglas

logo-Jaguar

logo-tempoteam

logo-achmea

logo-cromvoirt

Speciale dank gaat uit naar...

... ICT-bedrijf Dimensys voor het doneren van 100 euro voor iedere speler die de blauwe UNICEF-veters droeg.

logo-dimensys

knltb

... de KNLTB voor het organiseren van de Kids Day.

Terwijl de ouders zich vermaakten op de tribune, konden de kinderen slagen oefenen, een potje beachtennis spelen en vragen stellen aan toptennissers tijdens een echte persconferentie.

... alle UNICEF-vrijwilligers voor hun geweldige inzet tijdens de UNICEF Open.