Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Claudia de Breij helpt 26.667 kinderen in Zuid-Afrika

14 juni 2010

Claudia de Breij heeft afgelopen weekend ruim 4.000 euro ingezameld voor kinderen in Zuid-Afrika. Ze deed dat voor de actie "Scoor mee voor UNICEF!".

Claudia de Breij helpt 26.667 kinderen in Zuid-Afrika

Met de opbrengst kan UNICEF 26.667 kinderen helpen en ze een kans geven op een betere toekomst.

UNICEF voert actie voor de 12,7 miljoen kinderen in WK-land Zuid-Afrika, die opgroeien temidden van geweld, uitbuiting, armoede en hiv en aids. Om hen een kans te geven op een betere toekomst biedt UNICEF hulp aan in de vorm van sport. Als de kinderen via school begeleiding krijgen van een sportcoach, is er minder schooluitval en worden kinderen weerbaarder tegen de problemen waarin ze opgroeien.

Een speciaal UNICEF Elftal, bestaande uit bekende Nederlanders, steunt de actie, waaronder Claudia de Breij. Afgelopen weekend veilde ze toegiften na haar voorstellingen. Wie het meeste bood voor het liedje van zijn of haar keuze, kreeg het direct live te horen. Na afloop ontvingen ze een opname ervan via de mail.

Haar actie leverde ruim 4.000 euro op. Omgerekend kunnen daarvan 16.667 kinderen in Zuid-Afrika een jaar lang begeleiding krijgen van een sportcoach, waarmee ze een kans krijgen op een betere toekomst.

De campagne is ondertussen gesloten.

Maak kennis met het UNICEF elftal

Gerelateerd aan dit onderwerp