Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Dag tegen Kinderarbeid: IKEA en UNICEF vieren tienjarige samenwerking

12 juni 2010

12 juni 2010 is het de tiende Internationale Dag tegen Kinderarbeid. UNICEF en andere maatschappelijke organisaties roepen op tot maatregelen tegen armoede, de onderliggende oorzaak van kinderarbeid.

Dag tegen Kinderarbeid: IKEA en UNICEF vieren tienjarige samenwerking

Om armoede effectief aan te kunnen pakken, is het noodzakelijk dat meer kinderen goed onderwijs kunnen volgen. Vooral meisjes in arme plattelandsgebieden gaan nu niet naar school.

Op deze Dag tegen Kinderarbeid viert ook het partnership tussen UNICEF en IKEA haar tiende verjaardag. Met een bijdrage van 190 miljoen dollar heeft het Zweedse bedrijf een verschil kunnen maken in het leven van ongeveer 100 miljoen kinderen in 30 landen. Daarmee is IKEA de grootste zakelijke partner van UNICEF wereldwijd.

UNICEF en IKEA: samen tegen kinderarbeid

In 2000 zijn UNICEF, IKEA en de regering van India met elkaar gaan samenwerken. Ze wilden gezamenlijk de kinderarbeid in de carpet belt aanpakken. Dat is het gebied waar de Indiase tapijtindustrie is gevestigd. In 500 dorpen in het oosten van de regio Uttar Pradesh kregen 80.000 kinderen die geen onderwijs volgden de kans om naar school te gaan.

IKEA Foundation

Wat ooit begon als strijd tegen kinderarbeid, is uitgegroeid tot een intensieve samenwerking. Onder de naam IKEA Foundation steunt IKEA UNICEF-programma's op het gebied van onderwijs, gezondheid en inkomensverbetering.

Gerelateerd aan dit onderwerp