Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Actie 'Scoor mee voor UNICEF' geeft al 1.180 kinderen een betere toekomst

10 juni 2010

Alle ogen zijn de komende weken gericht op het WK in Zuid-Afrika. UNICEF maakt van die gelegenheid gebruik om extra aandacht te vragen voor de 12,7 miljoen kinderen in dit land die in de schaduw van de voetbalstadions opgroeien. Vaak onder extreem moeilijke omstandigheden.

Actie 'Scoor mee voor UNICEF' geeft al 1.180 kinderen een betere toekomst

De actie 'Scoor mee voor UNICEF' heeft er tot dusver voor gezorgd dat 1.180 kinderen in Zuid-Afrika een jaar lang kunnen sporten onder begeleiding van een sportcoach.

Het UNICEF elftal

UNICEF heeft een eigen elftal samengesteld van prominenten uit de wereld van sport, media, cultuur en politiek. Het elftal wil heel Nederland in beweging krijgen om kinderen met sport meer kans te geven op een betere toekomst.

Het UNICEF elftal bestaat uit Ivo Niehe (coach), Jan Mulder, Jörgen Raymann, Bert Koenders, Kim-Lian van der Meij, Karin Bloemen, Joris Linssen, Kristie Boogert, Nicolette van Dam, André van Duin, Sipke Jan Bousema en Claudia de Breij.

De UNICEF-spelers roepen samen alle Nederlanders op om voor elke goal van Oranje 1,50 euro in te leggen onder het motto 'Scoor mee voor UNICEF'.

Win de unieke prijs van jouw favoriete UNICEFspeler

Iedereen die meedoet, kan topscoorder worden van zijn of haar favoriete UNICEF-speler. Als topscoorder maak je kans op een unieke prijs. Alle spelers van het elftal bieden iets bijzonders aan. Zo geeft Claudia de Breij een masterclass cabaret, biedt Jörgen Raymann eregastkaarten voor zijn nieuwste voorstelling aan, of kun je samen met Bert Koenders de politicus in jezelf ontdekken.

De campagne is ondertussen gesloten.

Maak kennis met het UNICEF elftal