Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Sportfestivals voor kinderen in Zuid-Afrika

8 juni 2010

Een belangrijk programma van UNICEF in Zuid-Afrika is het sportprogramma 'Sport for development'. UNICEF werkt daarbij samen met het Zuid-Afrikaanse ministerie van Onderwijs en onze lokale partners.

In het kader van dit sportprogramma organiseren wij - in de aanloop naar het WK voetbal - door heel Zuid-Afrika 21 sportfestivals voor kinderen. UNICEF vindt dat kinderen in Zuid-Afrika zelf ook genoeg mogelijkheden moeten hebben om veilig te kunnen sporten en spelen. Bovendien houdt sport hen weg van drugs en geweld.

Tijdens de festivals kunnen de kinderen hun sporttalent laten zien. En de bevolking krijgt de kans om het WK in haar eigen omgeving te vieren.

Gerelateerd aan dit onderwerp