Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Justine Henin naar UNICEF Open

7 juni 2010

Via een Wild Card is Justine Henin toegevoegd aan de deelnemerslijst van de UNICEF Open, het internationale grastennistoernooi dat van 13 tot en met 19 juni plaatsvindt in Rosmalen.

Justine Henin naar UNICEF Open

De voormalig nummer één van de wereld won het toernooi in 2001 en was finaliste in 2003. Ze is erg enthousiast over de samenwerking met UNICEF: "Dit is een fantastisch initiatief. Prachtig om te zien dat mijn sport wordt ingezet voor een betere wereld voor kinderen. Ik kijk er naar uit om in Rosmalen te spelen. Het is heel dicht bij België en een goede voorbereiding op Wimbledon."

Zeer betrokken bij het welzijn van kinderen

Toernooidirecteur Marcel Hunze is verheugd dat Justine Henin van de partij is: "Justine heeft altijd op onze verlanglijst gestaan. Niet alleen door haar attractieve tennisspel maar ook omdat ze zeer betrokken is bij het welzijn van kinderen, als ambassadrice van UNICEF België en via haar eigen Stichting 'Justine For Kids'."

Aangepast finaleprogramma door WK voetbal

In verband met het WK voetbal is het programma op de finaledag aangepast. De mannenfinale start om 11.00 uur. De vrouwenfinale wordt gespeeld na afloop van de wedstrijd Nederland – Japan om 15.20 uur. In de pauze is de wedstrijd van het Nederlands elftal te volgen via de schermen op het terrein van de UNICEF Open. Het toernooi krijgt uitgebreid aandacht op televisie via RTLZ, NOS, Omroep Brabant, GoedTV en op www.unicefopen.tv.

Samenwerking met UNICEF

De eerste editie van de UNICEF Open vindt plaats van 13 tot met 19 juni 2010. De samenwerking met UNICEF wordt mogelijk gemaakt door de partners van het toernooi Achmea, Ricoh en Libéma. UNICEF betaalt niets voor de naamsverbinding.

Welke tennistoppers doen mee?

Dames

 • Justine Henin
 • Dinara Safina
 • Ana Ivanovic
 • Dominika Cibulkova
 • Maria Kirilenko
 • Arantxa Rus
 • Laura Robson (Wild Card)
 • Richel Hogenkamp (Wild Card)

Heren

 • Ivan Ljubicic
 • Marcos Baghdatis
 • Tommy Robredo
 • Mario Ancic
 • Thiemo de Bakker
 • Robin Haase

website UNICEF Open