Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Voorzitter Samenwerkende Hulporganisaties naar Haïti

3 juni 2010

Voorzitter Farah Karimi van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is begonnen aan een vijfdaags werkbezoek in Haïti Zij bezoekt daar verscheidene projecten van de hulporganisaties die zijn aangesloten bij de SHO.

Haïti werd 12 januari getroffen door een alles verwoestende aardbeving. Nederland begon een grote actie om geld in te zamelen voor de wederopbouw van het land. Uiteindelijk werd ruim 111,4 miljoen euro opgehaald, inclusief de bijdrage van de regering. De hulporganisaties die verbonden zijn aan de SHO besteden dit bedrag in een periode van drie tot vijf jaar aan noodhulp en wederopbouwactiviteiten.

Bezoek aan projecten

Farah Karimi gaat bekijken hoe de eerste gelden worden besteed. Op het programma staan bezoeken aan projecten voor onder meer de zorg voor schoon water, sanitaire voorzieningen en wasgelegenheden, voor de opzet van medische posten en opvangcentra voor kinderen en voor de bouw van noodwoningen. Binnenkort verschijnt de eerste tussenrapportage waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de eerste gelden zijn verdeeld en ingezet.

Aan de SHO actie doen de volgende organisaties mee: ICCO & Kerk in Actie, Cordaid Mensen in Nood, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, World Vision, Tear, Save the Children, Terre des Hommes, UNICEF Nederland, Habitat for Humanity, VNG Internationaal, Care Nederland, Plan Nederland, Dorcas en het Leger des Heils.

Bron: ANP

Gerelateerd aan dit onderwerp