Oproep aan nieuw kabinet: herziening opvang van asielzoekers

2 juni 2010

Zeven organisaties, waaronder Defence for Children International-NL, VluchtelingenWerk Nederland en UNICEF Nederland, doen een oproep aan een nieuw kabinet.

Oproep aan nieuw kabinet: herziening opvang van asielzoekers

De organisaties verzoeken de lijsttrekkers van de politieke partijen van de Tweede Kamer om de opvang van asielzoekers en hun kinderen in Nederland te herzien. Hun veiligheid en zelfstandigheid dienen centraal te worden gesteld. Door de economische crisis dreigen asielzoekers een vergeten groep te worden. In een manifest worden de contouren geschetst voor een nieuw opvangsysteem.

Het manifest is een oproep van Defence for Children International-NL, Nationale stichting ter bevordering van Vrolijkheid, Raad van Kerken in Nederland, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, UNICEF Nederland, Vluchtelingen-Organisaties Nederland en VluchtelingenWerk Nederland.

Gerelateerd aan dit onderwerp