Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Jeroen van der Boom bezoekt UNICEF in Sierra Leone

31 mei 2010

Zanger Jeroen van der Boom is het gezicht van 'Schoon water voor de kinderen van Sierra Leone', een project van UNICEF en de Nationale Postcode Loterij.

Jeroen van der Boom

Jeroen is gisteren vertrokken naar Sierra Lone, waar hij in afgelegen gebieden scholen en medische posten zal bezoeken. Dankzij het project van UNICEF en de Nationale Postcode Loterij hebben kinderen hier toegang gekregen tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

In Sierra Leone, het armste land ter wereld, haalt zeker één op de vier kinderen zijn of haar vijfde verjaardag niet. Dit komt vaak door gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij kan UNICEF in Sierra Leone samen met de bevolking zorgen voor water- en sanitaire voorzieningen.

Jeroen van der Boom zal tijdens SAIL 2010 op 19 en 20 augustus twee concerten geven, waarbij hij met foto's en filmpjes aandacht zal besteden aan zijn reis door Sierra Leone. Ook UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet zal bij de concerten aanwezig zijn.

Gerelateerd aan dit onderwerp