Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderrechtenhuis opent zijn deuren

28 mei 2010

Het eersteNederlandse Kinderrechtenhuis opent vandaag officieel zijn deuren in Leiden. Het is het eerste centrum voor kinderrechten in Nederland.

Kinderrechtenhuis opent zijn deuren

De voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) zullen bij de opening aanwezig zijn. Dat meldde een woordvoerder van het Kinderrechtenhuis donderdag.

Het Kinderrechtenhuis moet een nationaal en internationaal centrum worden voor informatie, communicatie en educatie rond rechten van kinderen. In het gebouw zitten zes kinderrechtenorganisaties die kennis en informatie op hun gebied verzamelen en verspreiden. ,,Het moet een plek worden waar iedereen terecht kan met vragen over kinderrechten. Daarnaast willen wij activiteiten, ontmoetingen en conferenties organiseren en werken aan bewustwording met betrekking tot de rechten van het kind'', aldus de woordvoerder.

Bron: ANP