Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aftrap actie tegen kinderarbeid

28 mei 2010

Met een flinke trap tegen een voetbal hebben minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) en zijn Franse collega Kouchner een gezamenlijke actie gestart tegen kinderarbeid.

Aftrap actie tegen kinderarbeid

In de 'Voetbalkooi' voor de ingang van het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen speelden vier kinderen, verdeeld over een Nederlands en een Frans team, daarna een wedstrijdje wie de bal het langst in de lucht kon houden.

"Door deze wedstrijd laten Nederland en Frankrijk zien dat wij een einde willen maken aan kinderarbeid. In plaats van werken moeten kinderen overal op de wereld naar school kunnen gaan. Frankrijk en Nederland gaan proberen ook andere Europese landen mee te krijgen in die strijd tegen kinderarbeid," verklaarde minister Verhagen. Volgende maand spreken de EU-ministers van Buitenlandse Zaken over maatregelen tegen kinderarbeid.

Voor de gelegenheid bij het museum waren twee groepen 8 van de Franse school (Lycée Vincent van Gogh) en van de Rotterdamse basisschool De Boog uitgenodigd. Twee leerlingen van elke school speelden tegen elkaar met een kinderarbeidvrije voetbal. Ook de shirtjes van de voetballers, oranje voor de Nederlanders en blauw voor de Fransen, waren niet door kinderhanden gemaakt. Overigens won het Nederlandse team de wedstrijd.

Na afloop zetten de twee ministers hun handtekeningen op de wedstrijdbal, één bal voor elke school, en op de shirtjes van de teamleden.

Gerelateerd aan dit onderwerp