Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nicolette van Dam en Renate Verbaan zetten zich in voor UNICEF

27 mei 2010

Vandaag zijn de presentatrices Nicolette van Dam en Renate Verbaan door UNICEF Nederland benoemd tot ambassadeurs van de kinderrechtenorganisatie.

In deze hoedanigheid zullen beide tv-persoonlijkheden elk op hun eigen manier de komende jaren aandacht vragen voor het werk en de doelstellingen van UNICEF: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft.
Renate en Nicolette

"Het is een groot plezier om Renate Verbaan en Nicolette van Dam bij UNICEF welkom te mogen heten," aldus Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland. "Met hun grote bekend- en betrokkenheid kunnen én zullen beide vrouwen een warm pleitbezorger zijn voor het verbeteren van de situatie van vele kwetsbare kinderen in de wereld."

Krachtig en onafhankelijk

Nicolette: "Ik zet mij in voor UNICEF omdat zij wereldwijd als een krachtige, onafhankelijke organisatie strijdt voor het welzijn van kinderen. Er zijn talloze projecten in vele landen, zelfs in Nederland, waarin UNICEF het voortouw neemt. Het lot van kinderen raakt mij. Zij moeten zich nog vormen in het leven en dat moeten ze kunnen doen in goede gezondheid en in vrijheid. Ik heb nu ongeveer een jaar bij UNICEF mogen meewerken en heb met eigen ogen kunnen zien hoe daadkrachtig de organisatie te werk gaat. Als ik voor UNICEF ook maar het kleinste steentje kan bijdragen, op welke wijze dan ook, bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor mensen in situaties die hulp nodig hebben, dan doe ik dat met heel mijn hart en alle liefde." Nicolette's eerste optreden als ambassadeur zal zijn op 12 juni in Leiden. Hier zal ze aan honderden kinderen het startschot geven voor de UNICEF Loop, waar kinderen geld bijeen zullen lopen voor betere gezondheidszorg voor kinderen in Zambia.

Behoeden voor narigheid

Renate Verbaan reisde vorig jaar voor het eerst samen met UNICEF naar Ivoorkust: "Als moeder van een zoontje, en met een tweede op komst, weet ik hoe het voelt om je kind te willen behoeden voor alle narigheid die hij in zijn jonge leventje zou kunnen tegenkomen zodat hij zich goed kan ontwikkelen en op kan groeien zonder problemen. Maar voor heel veel kinderen is dat helaas niet zo vanzelfsprekend. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zijn leven op dezelfde manier kan beginnen, met dezelfde rechten en kansen. Ik ben dan ook enorm gedreven om de komende jaren voor UNICEF aan de slag te gaan. Al jaren draag ik UNICEF een warm hart toe en door het maken van mijn reis naar Ivoorkust heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe voortvarend de organisatie te werk gaat in gebieden waar de basisrechten voor kinderen soms ver te zoeken zijn. Ook al is er de afgelopen jaren wereldwijd veel bereikt op het gebied van de rechten van het kind, er is nog veel te doen en in mijn rol als ambassadeur zal ik mij met hart en ziel daarvoor inzetten."

De ambassadeurs van UNICEF helpen al vele jaren de levens van kinderen over de hele wereld te verbeteren door bewustwording te creëren voor de vaak moeilijke situatie waarin de kinderen verkeren. Op dit moment zijn ook Paul van Vliet, Monique van de Ven, Edwin Evers, Jörgen Raymann, Trijntje Oosterhuis en Sipke Jan Bousema als ambassadeur aan UNICEF verbonden. Paul van Vliet en Monique van de Ven zijn door UNICEF voor het leven benoemd.

Renate Verbaan & Nicolette van Dam

Gerelateerd aan dit onderwerp