Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF wil alle kinderen in Haïti inenten

16 mei 2010

Door de aardbeving zijn de inentingsactiviteiten in Haïti ernstig verstoord. Veel gezondheidscentra hebben schade geleden of zijn volledig verwoest. Ook het gebrek aan energie en brandstoffen heeft grote gevolgen voor de gezondheidszorg.

UNICEF wil alle kinderen in Haïti inenten

Op dit moment proberen Haïti UNICEF en haar partners alle kinderen in Haïti te bereiken voor de routinevaccinaties.

Omene Charles heeft zelf drie kinderen en zet zich al 19 jaar in voor de gemeenschap van Campo, een kleine plaats in Haïti. "Ik weet hoe belangrijk vaccinaties zijn. Ik heb met eigen ogen gezien welke gevolgen de ziektes hebben voor kinderen die niet zijn ingeënt. Ik zie het als mijn plicht om de mensen in mijn gemeenschap te motiveren."

In haar nieuwe rol in de vaccinatiecampagne gebruikt Omene een megafoon om de inentingsbijeenkomsten aan te kondigen. Ze bezoekt kerken en scholen en gaat van deur tot deur. Dat doet ze allemaal te voet. Op sommige dagen legt ze maar liefst twintig kilometer af.

60.000 kinderen ingeënt

omene2De vaccinatiecampagne in Haïti maakt deel uit van de jaarlijkse vaccinatieweek in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze is op 6 mei van start gegaan en er doen in totaal 44 landen aan mee. Alleen al in Haïti zijn er in deze week zo'n 60.000 kinderen onder de vijf jaar ingeënt. De vaccinaties beschermen hen tegen polio, difterie, tetanus, kinkhoest, mazelen en rodehond. Daarnaast hebben de kinderen vitamine A-supplementen en ontwormingstabletten gekregen.

Meer vaccinatierondes

In de komende maanden zijn nog meer vaccinatierondes gepland om alle kinderen in Haïti te vaccineren. Daarvoor moeten de mobiele campagneteams afreizen naar de moeilijkst bereikbare gemeenschappen van het land. "Het is van groot belang dat we elk kind bereiken", aldus Yasmine Chalhoub, immunisatiespecialist van UNICEF. "En we moeten de ouders voorlichten over wat er gebeurt als hun kinderen geen inentingen krijgen."

 

 

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp