Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Gratis zorg voor moeders en kinderen in Sierra Leone

30 april 2010

Vrouwen en hun baby's in Sierra Leone krijgen voortaan gratis zorg tijdens en na de bevalling. Ook de medische kosten voor kinderen onder de vijf jaar hoeven niet meer betaald te worden.

De president van Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, maakte dit goede nieuws afgelopen dinsdag bekend.

Sierra Leone heeft de hoogste kinder- en moedersterfte ter wereld. Volgende de laatste gegevens van UNICEF heeft een vrouw in het West-Afrikaanse land tijdens haar leven een kans van één op acht om te sterven op het kraambed. Bijna één op de vijf kinderen overlijdt voor de vijfde verjaardag.

UNICEF steunt de afschaffing van de medische kosten door het land van de belangrijkste medicijnen te voorzien. Zoals middelen tegen malaria en diarree, vaccins tegen diverse ziektes en voedingssupplementen voor kinderen onder de vijf jaar. Ook levert UNICEF medicijnen om de gezondheid van moeders te verbeteren.

Naar verwachting profiteren alleen dit jaar al ongeveer 1,2 miljoen moeders en kinderen van de nieuwe regeling.

Gerelateerd aan dit onderwerp