Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Herfkens: koop meer uit Afrika

29 april 2010

Europeanen moeten meer groente, katoen en andere producten kopen van Afrikaanse boeren. Op die manier kunnen de boeren aan de armoede ontsnappen.

Dat vindt Eveline Herfkens, oud-minister van Ontwikkelingshulp en nu speciaal adviseur bij de Verenigde Naties wat betreft armoedebestrijding. Ze sprak donderdag in Brussel op een VN-conferentie over armoede en handel.

Herfkens hekelt het Europees landbouwbeleid, dat volgens haar Afrikaanse boeren geen kans geeft. "Ik zag dertig jaar geleden een Europees project om meer melk te produceren in Afrika. Maar de boeren raakten de melk aan de straatstenen niet kwijt, omdat Europa tegelijk melkpoeder dumpte. Dat probleem bestaat nog steeds."

De oud-minister van de PvdA wil dat Nederland en andere EU-landen meer ruimte geven aan producten uit Afrika en stoppen met het dumpen van melkpoeder in Afrika.

Bron: ANP