Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Tenten onveilig in regenseizoen Haïti

30 maart 2010

Met het oog op het regenseizoen zijn in Haïti 21 tentenkampen voor de getroffenen door de aardbeving onveilig verklaard. De circa 218.000 mensen in de kampen moeten elders worden ondergebracht, omdat de tenten door het te verwachten regenwater onder zouden kunnen lopen.

Ook houden hulpverleners rekening met aardverschuivingen na zware regenval. Dat heeft de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef vrijdag gemeld. Unicef zet op zes verschillende locaties mobiele kantoren op en legt daar hulpgoederen klaar. De organisatie wil mensen die door de regen ontheemd raken snel goederen kunnen verstrekken.

Haïti werd half januari getroffen door een zware aardbeving die ruim 200.000 levens eiste. Honderdduizenden mensen leven nog in tenten. Het regenseizoen is inmiddels begonnen en kan voor grote problemen zorgen. Veel kanalen en rioleringen zijn geblokkeerd, zodat afvoer van regenwater moeilijk is.

Bron: ANP

Gerelateerd aan dit onderwerp