Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF klaar voor hulp aan Chili

2 maart 2010

UNICEF en de andere VN-organisaties staan klaar om Chili noodhulp te bieden.

chiliDe aardbeving en tsunami die dit land op zaterdag 27 februari troffen, hebben huizen, ziekenhuizen, scholen en wegen verwoest. Meer dan 700 mensen kwamen om het leven en 2 miljoen mensen kampen met de gevolgen van deze ramp.

Chili heeft de Verenigde Naties om hulp gevraagd. Het land heeft vooral behoefte aan veldhospitalen, noodbruggen, waterzuiveringsmiddelen, reddingswerkers en schade-experts. Diverse landen hebben financiële steun toegezegd. De Europese Unie doneert 3 miljoen euro.

UNICEF kan Chili - als dit land hierom vraagt - hulp bieden op het gebied van kinderbescherming en waterzuivering. De hulpverlening aan Haïti komt daardoor overigens niet in gevaar. De VN en UNICEF verwachten niet dat zij een extra oproep voor financiële steun moeten doen uitgaan, zoals bij Haïti is gebeurd. Alleen als de situatie in het aardbevingsgebied erger wordt, zal dit aan de orde zijn.

Gerelateerd aan dit onderwerp