Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Beroemdheden in actie voor Haïti

25 februari 2010

Sinds de aardbeving in Haïti hebben heel wat beroemdheden namens de Verenigde Naties actie gevoerd voor de slachtoffers.

George ClooneyActeur George Clooney bijvoorbeeld, 'Messenger of Peace' van de Verenigde Naties, organiseerde in de VS een fondsenwervende tv-actie op 22 januari. Het programma 'Hope for Haiti Now' leverde minstens 61 miljoen dollar op.

Actrice Angelina Jolie is Goodwill Ambasseur voor VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Zij is begin februari naar Haïti gegaan om te praten met overlevenden in opvangkampen en hen een hart onder de riem te steken.

Voetballer Luis Figo zet zich in voor het 'Stop TB Partnership', een samenwerkingsverband dat tuberculose wil uitbannen. Hij speelde op 25 januari in Lissabon mee in de 'Match against Poverty', ten bate van VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP. De wedstrijd leverde meer dan 767.000 dollar op voor het 'cash-for-work' programma van de UNDP in Haïti. Dankzij dit programma kunnen duizenden mensen betaald werk doen en zo hun levensomstandigheden verbeteren.

Mia FarrowPrinses Haya Bint al-Hussein van Jordanïe is net als George Clooney 'Messenger of Peace' van de VN. Zij bracht op 22 januari bijna 100 ton hulpgoederen naar Haïti.

Actrice Mia Farrow, Goodwill Ambassadeur van UNICEF, plaatste een oproep voor hulp aan Haïti op de website van CNN en heeft onder meer veel interviews over de situatie in dit land gegeven.

Pianist Lang Lang, UNICEF-collega van Farrow, zal de opbrengst van zijn concert op 21 maart in het New Yorkse Carnegie Hall doneren aan de hulpverlening van UNICEF in Haïti.

De sterren gebruiken ook Twitter om aandacht te vragen voor de ramp. Koningin Rania van Jordanië vroeg op haar Twitter-pagina geld voor UNICEF.

Bron: 7thspace.com

Gerelateerd aan dit onderwerp