Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF krijgt 1.890.360 euro uit extra trekking

8 februari 2010
UNICEF krijgt 1.890.360 euro uit extra trekking

UNICEF krijgt naast de jaarlijkse bijdrage van 15 miljoen euro nog eens 1.890.360 euro uit de extra trekking van de Nationale Postcode Loterij. Dit geweldige bedrag gaat naar schoon drinkwater voor de kinderen in Sierra Leone.

Met de bijdrage van de loterij kan UNICEF in één van de armste landen ter wereld een concrete oplossing bieden door 1,2 miljoen mensen te bereiken met een betere toegang tot schoon drinkwater en sanitaire faciliteiten.

Minder kindersterfte
Bijna de helft van de bevolking van Sierra Leone heeft geen toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Dit heeft enorme gevolgen voor de levensverwachting. Eén op de vier kinderen haalt de vijf jaar niet.

SierraLeone-waterMet de inkomsten uit de extra trekking van de Postcode loterij kan UNICEF gemeenschappen in zes provincies gaan voorzien van waterpunten en sanitaire voorzieningen. Ook op scholen en medische posten in de afgelegen gebieden worden sanitaire voorzieningen en toegang tot schoon drinkwater aangelegd en waar nodig verbeterd.

De overheid heeft toegezegd te zorgen voor het onderhoud en de uitbreiding naar andere gebieden. UNICEF helpt de overheid met technische, materiële en financiële ondersteuning. Uiteindelijk moeten er voldoende onderdelendepots komen om de gehele bevolking van de zes provincies te bedienen.