Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Vaccinatiecampagne gestart in Haïti

3 februari 2010

In Haïti zijn UNICEF en haar partners een vaccinatiecampagne gestart.

De campagne richt zich op het vaccineren van 500.000 kinderen onder de 7 jaar. Ze worden beschermd tegen mazelen, difterie, tetanus, rodehond en kinkhoest. Hiermee wordt geprobeerd de verspreiding te voorkomen van deze ziektes, die een levensbedreigend risico vormen voor de kinderen in de overvolle tijdelijke verblijfplaatsen na de aardbeving.

De campagne is begonnen in de hoofdstad Port-au-Prince, waar het risico op ziekte het grootst is, en zal geleidelijk worden uitgebreid naar andere delen van het land. UNICEF leidt in Haïti de hulpverlening op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, voeding, kinderbescherming, water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Dit betekent dat de VN-kinderrechtenorganisatie op deze gebieden zelf hulp verleent en financiert, maar ook de hulp van andere organisaties coördineert.

Gerelateerd aan dit onderwerp