Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Eerste scholen in Haïti weer open

3 februari 2010

Bijna drie weken na de verwoestende aardbeving in Haïti zijn de scholen in de minder getroffen delen van het Caribische land weer opengegaan. In de hoofdstad Port-au-Prince, waar de schade groot is, zal het vermoedelijk nog weken duren voordat dat het geval is.

Volgens schattingen van de VN-kinderorganisatie UNICEF is driekwart van de scholen in de hoofdstad verwoest of zwaar beschadigd. Veel kinderen zijn door de beving getraumatiseerd. Zij hebben hun ouders of andere familieleden verloren, maar hoeveel kinderen wees zijn geworden, is volgens UNICEF nog niet te zeggen.

De scholen buiten Port-au-Prince lieten maandag ook kinderen toe die met hun familie de hoofdstad hadden verlaten. In totaal zijn ongeveer 300.000 inwoners van Port-au-Prince naar het landelijk gebied rond de stad uitgeweken.

Bron: ANP/DPA

Gerelateerd aan dit onderwerp