Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nationale Actie voor Haïti gaat laatste fase in

28 januari 2010

Tussenstand giro 555: 100,6 miljoen euro

Na de massale terugbelactie deze week en de verwerking van de meeste toezeggingen staat er op dit moment een bedrag van 100,6 miljoen euro op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Dit is inclusief de bijdrage van 41,5 miljoen euro van Minister Koenders. De SHO zal dit bedrag in een periode van 3-5 jaar besteden. De nationale actie voor Haïti zal nog doorlopen tot en met 26 februari.

De hulporganisaties kunnen nu nog geen definitieve inschatting maken van de totale omvang van het werk dat ze de komende jaren in Haïti zullen doen. Op dit moment is het werk nog volop gericht op noodhulp. Pas in de komende maanden zullen de kosten voor wederopbouw duidelijk worden. De hulporganisaties zijn er van overtuigd dat de uiteindelijke opbrengst van 26 februari verantwoord besteed zal worden in de geplande bestedingstermijn van 3 tot 5 jaar. “De looptijd tot 26 februari, een maand na de TV-avond, geeft voldoende ruimte voor al die prachtige initiatieven die er nog op het programma staan in heel Nederland”, zegt Farah Karimi, voorzitter van de SHO.

De wederopbouw van Haïti zal een enorme uitdaging zijn. Op dit moment functioneert de overheid nog maar nauwelijks en alle infrastructuur is verwoest, terwijl het land al erg arm was. Daarom heeft de SHO gekozen voor een bestedingstermijn van 3 tot 5 jaar. Overigens gaat het werk in een rampgebied ook na de bestedingstermijn vaak nog door, maar dit wordt dan bekostigd uit de eigen middelen van de organisaties.

Bron: SHO

Gerelateerd aan dit onderwerp