Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF houdt kinderen Haïti beter in de gaten

27 januari 2010

Controles in Haïtiaanse ziekenhuizen, weeshuizen en op het vliegveld van de hoofdstad Port-au-Prince zijn verscherpt om te voorkomen dat kinderen zonder papieren het door een aardbeving verwoeste land verlaten. De strengere controles gelden ook bij de grens met de Dominicaanse Republiek.

Dat heeft een woordvoerster van UNICEF dinsdag laten weten. De organisatie had berichten ontvangen over kinderen die zijn verdwenen uit meerdere ziekenhuizen in Port-au-Prince. UNICEF weet echter niet om hoeveel kinderen het gaat en of het georganiseerde kinderhandel betreft of individuele gevallen.

"Een auto kan de grens oversteken met een kind in de kofferbak. Zulke situaties zijn voorgekomen in andere landen in soortgelijke omstandigheden", lichtte de zegsvrouw het besluit toe. UNICEF coördineert de strengere controles met 29 andere organisaties. Verder probeert UNICEF kinderen die alleen zijn door de aardbeving, zo snel mogelijk te herenigen met hun familie.

Bron: ANP/EFE

Gerelateerd aan dit onderwerp