Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Minister informeert Kamer over versnelde toelating Haïtiaanse adoptiekinderen

22 januari 2010

Minister Hirsch Ballin heeft de Tweede Kamer met een brief geïnformeerd over de versnelde toelating van Haïtiaanse adoptiekinderen in Nederland.

In de brief geeft de minister mede namens minister Rouvoet van Jeugd en Gezin uitleg over de stand van zaken en over de noodzakelijke jeugdbeschermingsmaatregelen.

Vanwege de zorgwekkende omstandigheden in Haïti, naar aanleiding van de zware aardbeving van vorige week, heeft minister Hirsch Ballin ingestemd met versnelde toelating van drie groepen kinderen.

  • Kinderen waarvan de adoptieprocedure inmiddels nagenoeg was afgerond.
  • Kinderen waarbij matching met adoptieouders heeft plaatsgevonden.
  • Kinderen waarvoor nog geen matching heeft plaatsgevonden.

Het vliegtuig met 92 Haïtiaanse adoptiekinderen en begeleiders landt naar verwachting donderdag om 16.00 uur op Vliegbasis Eindhoven. Daar worden zij overgedragen aan hun Nederlandse adoptie-ouders. Naast deze kinderen zijn 14 Haïtiaanse kinderen aan boord die voor adoptie in Luxemburg in aanmerking komen.

De Kamerbrief en persberichten over de maatregelen van de minister zijn te lezen op de website van het ministerie van Justitie.

Bron: www.justitie.nl