Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF's noodhulp op Haïti

19 januari 2010

UNICEF biedt noodhulp en coördineert namens de VN de hulpverlening op het gebied van schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Daarnaast coördineert UNICEF de zorg voor voeding en de bescherming van kinderen en UNICEF draagt bij aan de hervatting van het onderwijs.

UNICEF deelt schoon drinkwater uit aan de Haïtiaanse bevolking.

De hulpverlening op Haïti komt langzaam op gang, maar de noodhulpgoederen komen het land binnen. De haven is nog steeds niet operationeel, maar het vliegveld is open en ook de weg tussen Santa Domingo en Port-au-Prince is bruikbaar.


UNICEF leidt onder andere de waterdistributie in het land; zo zijn er watertanks geleverd en wordt er schoon drinkwater aan de bevolking uitgedeeld. Het ziekhuis in Port-au-Prince is voorzien van 120 duizend flessen schoon drinkwater, terwijl ondertussen er alles aan wordt gedaan om zo snel mogelijk de watervoorziening en het sanitaire systeem van het ziekenhuis te repareren. Daarnaast worden er ondermeer jerrycans en zeep uitgedeeld.

Bescherming kinderen

UNICEF maakt zicht ernstig zorgen over de kinderen in Haïti. Bijna de helft van de negen miljoen inwoners is jonger dan achttien. Dat maakt kinderen een prioriteit in de hulpverlening. Alleenstaande kinderen zijn een bron van grote zorgen, want zij zijn extra kwetsbaar. Alleenstaande kinderen worden geregistreerd en UNICEF probeert samen met het Rode Kruis en Save the Children familie van de kinderen op te sporen zodat deze kinderen zo snel mogelijk met hun familie herenigd kunnen worden.

Onderwijs

Samen met ontwikkelingsorganisatie Save the Children werkt UNICEF eraan om het onderwijs voor kinderen zo spoedig mogelijk op te starten. Tijdelijke scholen bieden kinderen veiligheid, een plek om te ontspannen en ritme. Dit helpt bij het verwerken van trauma's.

Gerelateerd aan dit onderwerp