Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nationale actie slachtoffers aardbeving Haïti

17 januari 2010

Er komt een nationale actie op radio, tv en internet voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti onder de naam 'Nederland helpt Haïti'. Dat maken de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) en de zenders van de Publieke Omroep, RTL en SBS6 vandaag bekend.

NEDERLAND HELPT HAÏTI, NATIONALE ACTIE SLACHTOFFERS AARDBEVING HAÏTI
Zenders slaan handen ineen: gezamenlijke TV actie voor Haiti
Er komt een nationale actie op radio, TV en internet voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti onder de naam “ Nederland helpt Haïti”. Dat maken de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) en de zenders van de Publieke Omroep, RTL en SBS6 vandaag bekend.
De zenders zullen a.s. donderdag, 21 januari, een gezamenlijke inzamelingsuitzending voor Haiti verzorgen via Radio, Televisie en Internet.
Pijlers van deze gezamenlijke operatie bestaan uit Radio 555 (van 's ochtends 06.00 uur tot 21.00 uur) en een tv-programmering in prime-time. Deze laatste zal gelijktijdig worden uitgezonden op Nederland 1, RTL4 en SBS6. Waarbij ook wordt voorzien in een afsluitend programma, later op de avond, waarbij de resultaten bekend worden gemaakt aan het publiek.
Nadere details over het programma, de invulling en welke bekende Nederlanders hieraan kunnen meewerken zijn er nog niet en zullen in de loop van deze week bekend worden.
Farah Karimi, SHO-voorzitter: “Wij zijn ontzettend blij dat de verschillende zenders de handen ineengeslagen hebben om ons te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke aardbeving. Er is veel geld nodig, niet alleen voor de noodhulp nu maar juist ook voor de wederopbouw in de jaren daarna.”

De zenders zullen a.s. donderdag, 21 januari, een gezamenlijke inzamelingsuitzending voor Haïti verzorgen via radio, televisie en internet.

Pijlers van deze gezamenlijke operatie bestaan uit Radio 555 (Radio 538, Radio 2, 3FM, Q Music, Slam FM en Radio Veronica zenden uit van 6 tot 21 uur, Radio Nederland Wereldomroep van 7 tot 19 uur) en een tv-programma van 20.30 uur tot 22.00 uur. Dit programma wordt gelijktijdig uitgezonden op Nederland 1, RTL4 en SBS6. Later op de avond volgt een afsluitend programma, waarin de resultaten bekend worden gemaakt aan het publiek.

Nadere details over het programma, de invulling en welke bekende Nederlanders hieraan zullen meewerken zijn er nog niet en zullen in de loop van deze week bekend worden.

Farah Karimi, SHO-voorzitter: "Wij zijn ontzettend blij dat de verschillende zenders de handen ineengeslagen hebben om ons te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke aardbeving. Er is veel geld nodig, niet alleen voor de noodhulp nu maar juist ook voor de wederopbouw in de jaren daarna."

Bron: SHO

Gerelateerd aan dit onderwerp