Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

14 opvangkampen voor daklozen in Haïti

16 januari 2010

De Haïtiaanse overheid heeft besloten dat er 14 opvangkampen komen. De locaties van de kampen zijn nog niet bekend.

Veel overlevenden van de aardbeving trekken weg uit de hoofdstad Port-au-Prince, om hun heil elders te zoeken. De Verenigde Naties melden dat de distributie van hulpgoederen nog steeds zeer moeilijk is. Goederen kunnen niet in pakhuizen worden opgeslagen, omdat die zijn verwoest. Ook is er een tekort aan vrachtwagens, chauffeurs, medicijnen en artsen. Ziekenhuizen zijn ingestort.

Volgens de laatste schattingen zijn 2 miljoen mensen direct door de ramp getroffen. VN-organisaties brengen in kaart hoeveel hulp er precies nodig is. Dit wordt behalve in Port-au-Prince ook onderzocht in Jacmel, Petit Goave, Grand Goave en Leogane.

UNICEF leidt de hulpverlening op het gebied van schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne:

  • Morgen begint de distributie van 26 wateropslagtanks (11 van 10.000 liter en 15 van 5.000 liter). Hierbij wordt samengewerkt met de hulporganisaties Action Contre la Faim, Oxfam Groot-Brittannië en Concern International en met waterleveringsbedrijven als Brasseries Nationales de Haiti.
  • Ditzelfde bedrijf heeft ook 120.000 flessen drinkwater gedoneerd. Deze worden vandaag uitgedeeld door het Rode Kruis.
  • Vandaag wordt ook een begin gemaakt met de zorg voor latrines en douches.

Gerelateerd aan dit onderwerp