Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Update hulpgoederen voor Haïti

15 januari 2010

Een vliegtuig heeft een lading hulpgoederen van UNICEF naar Haïti gebracht.

De vracht bestaat uit oral rehydration salts (ORS) ter bestrijding van uitdroging als gevolg van diarree, waterzuiveringstabletten, dekzeilen en tenten voor 10.000 gezinnen. UNICEF leidt haar hulpverlening vanuit de Dominicaanse Republiek, omdat de kantoren in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince door de aardbeving zijn verwoest.

Het UNICEF-kantoor in Panama stelt de in dit land aanwezige hulpgoederen beschikbaar voor distributie in Haïti. Het gaat onder meer om waterzuiveringstabletten, watercontainers, medische artikelen, tenten, onderwijsmaterialen, sport- en spelmaterialen en telecommunicatiesystemen. Op dit moment heeft de zorg voor sanitaire voorzieningen en hygiëne in het aardbevingsgebied prioriteit.

Zaterdag en zondag zullen vliegtuigen opnieuw UNICEF-hulpgoederen naar Haïti brengen.

Gerelateerd aan dit onderwerp