Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nederlandse bedrijven helpen Haïti

15 januari 2010

Nederlandse bedrijven hebben ook financiële steun toegezegd voor hulpwerkzaamheden in Haïti, dat door een grote aardbeving is getroffen. Unilever geeft 500.000 dollar (347.000 euro), bij ING gaat het om 72.000 euro.

De donaties maken onderdeel van hun samenwerkingsverbanden met internationale hulporganisaties. ING is bijvoorbeeld verbonden aan het Rode Kruis en UNICEF, Unilever werkt samen met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties.

Beide bedrijven roepen eigen werknemers op om ook geld te doneren. Dat gebeurt via intranet. ING heeft toegezegd de donaties te verdubbelen, zo zei een woordvoerster vrijdag. Dit geld gaat naar Chances for Children, een hulpprogramma van UNICEF.

TNT werkt ook samen met het Wereldvoedselprogramma. Het gaat daarbij om logistieke steun bij het vervoer van voedsel. De ondersteuningsteams staan inmiddels klaar, aldus een woordvoerder. Ervaring leert dat er in eerste instantie vooral behoefte is aan tenten, water en medicijnen. Ook bij TNT kunnen werknemers geld doneren.

Bron: ANP

Gerelateerd aan dit onderwerp