Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nederlanders geven massaal voor Haïti: eerste miljoen is binnen

15 januari 2010

Nederlanders geven massaal voor Haïti. Eerste miljoen is binnen

De Samenwerkende Hulporganisaties hebben al ruim 1.200.000 euro ontvangen van het Nederlandse publiek voor de hulp aan Haïti.

“Dit is een prachtige opbrengst voor de eerste dag”, zegt Farah Karimi, voorzitter van de Samenwerkende Hulporganisaties. “Ik ben heel blij dat Nederlanders hun hart laten spreken en gul geven voor deze verschrikkelijke ramp. Er zal enorm veel geld nodig zijn om de Haïtianen er weer bovenop te helpen, dus hoop ik dat mensen blijven geven op giro 555!”

De chaos in Haïti is nog steeds enorm en het opstarten van de hulpverlening is moeilijk. Er is een gebrek aan groot materieel, medische voorzieningen en alle basale levensbehoeften als onderdak, water en voedsel.

De hulporganisaties proberen zo snel mogelijk een beeld te krijgen van de benodigde hulp en van alle kanten zijn hulpverleners en goederen onderweg.

De Samenwerkende Hulporganisaties hadden nog 730.000 euro in kas van de opbrengst van de Tsunami-actie in 2004. Daarmee is nu al bijna 2 miljoen beschikbaar voor noodhulp en wederopbouw in Haïti.

Gerelateerd aan dit onderwerp