Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aardbeving Haïti: hulpgoederen UNICEF onderweg

14 januari 2010

UNICEF zorgt ervoor dat noodhulpgoederen bij de slachtoffers van de aardbeving op Haïti terechtkomen

De hulp van UNICEF, die plaatsvindt in samenwerking met andere VN-organisaties, het Rode Kruis en de Rode Halve Maan, is bestemd voor vrouwen en kinderen. Vooral zij zijn kwetsbaar in tijden van crises. Het gaat om een zeer grote groep; bijna de helft van de 10 miljoen inwoners van Haïti is jonger dan 18 jaar.

Gisteravond heeft UNICEF in Jacmel 2.500 sets met kookgerei en 5.000 1-literzakken water verspreid. Het Wereld Voedsel Programma (WF) zorgt voor voedsel.

Een vrachtvliegtuig heeft gisteravond hulpgoederen voor 10.000 mensen gebracht. De goederen bestaan onder meer uit oral rehydration salts (ORS) om uitdroging door diarree te voorkomen, waterzuiveringsmiddelen, dekzeilen en tenten. Een nieuwe lading hulpgoederen wordt vandaag verwacht.

UNICEF heeft 3,4 miljoen dollar vrijgemaakt voor de hulpverlening aan Haïti. Voor de slachtoffers van de aardbeving is echter meer geld nodig. Ook is er dringend behoefte aan onder meer medische goederen, materialen voor tijdelijk onderdak en sanitaire voorzieningen. De Verenigde Naties doneren 10 miljoen dollar ten behoeve van de hulp aan Haïti.

Giro 555

In Nederland hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) giro 555 opengesteld voor donaties. Kijk voor meer informatie op www.giro555.nl. Op deze site vindt u een online donatieformulier, banners en informatie over de werkzaamheden van de deelnemende organisaties op Haïti.

Gerelateerd aan dit onderwerp