Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF-directeur Veneman: "Wij doen er alles aan om de kinderen op Haïti te helpen"

13 januari 2010

UNICEF is begonnen met het verlenen van noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving die Haïti heeft getroffen, meldt Ann M. Veneman, directeur van UNICEF Internationaal

"Hoewel het zeer moeilijk is om contact te leggen met de medewerkers ter plaatse en duidelijke informatie over de omvang van de ramp nog schaars is, is het wel duidelijk dat de gevolgen van de aardbeving zeer groot zijn," zegt zij. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen. Uit de berichtgeving die na de beving op gang kwam, blijkt dat scholen en huizen zijn verwoest. Ziekenhuizen worden overspoeld door gewonden die hulp nodig hebben.

"UNICEF brengt zo snel mogelijk noodhulpgoederen naar Jacmel en Port-au-Prince. De bevolking heeft dringend behoefte aan schoon water, sanitaire voorzieningen, medische hulp, voedsel en tijdelijk onderdak," aldus Veneman. "We richten onze aandacht ook op kinderen die door de ramp van hun families gescheiden zijn geraakt. UNICEF zal hen beschermen tegen gevaar en misbruik."

Naar schatting 46 procent van de bijna 10 miljoen mensen die op Haïti wonen is jonger dan 18 jaar. "Vooral kinderen zijn kwetsbaar voor de gevolgen van rampen als deze. UNICEF zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zij eten, onderdak en bescherming krijgen."

Veneman zegt ook dat UNICEF zich ernstig zorgen maakt om het lot van de VN-collega's die deelnemen aan de vredesmissie MINUSTAH. De UNICEF-medewerkers die in Port-au-Prince werken, zijn ongedeerd. Het hoofdkwartier van UNICEF in de hoofdstad is echter door de beving zwaar beschadigd en communicatie met dit kantoor is niet mogelijk.

Gerelateerd aan dit onderwerp