Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Vanaf 8 januari: docu-serie Living Rights

6 januari 2010

Vanaf vrijdag 8 januari zendt de EO de docu-serie Living Rights uit. Deze vijfdelige serie portretteert kinderen in Kenia, Japan, Peru en Wit-Rusland en stelt het Verdrag voor de Rechten van het Kind centraal.

Living Rights

Living Rights laat zien met wat voor moeilijke keuzes kinderen in het dagelijks leven worden geconfronteerd. De serie is op diverse internationale festivals vertoond en heeft verschillende prijzen ontvangen. UNICEF heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze serie.

De eerste aflevering speelt zich af in Ghoiniki in Wit-Rusland, 30 kilometer van de kernreactor in Tsjernobyl. Hier woont Lena bij haar pleegmoeder. Haar eigen moeder woont in Minsk en is niet in staat om voor haar te zorgen. Het gebied waarin Lena leeft is grotendeels verlaten en er is nog veel radioactiviteit. Het meisje heeft mogelijk een hersentumor en kan in Italië geopereerd worden, maar toch is het voor Lena niet makkelijk om voor de operatie te kiezen.

headerliving

  • Living Rights wordt uitgezonden vanaf vrijdag 8 januari, 19.55 uur, Nederland 2.