Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Cycloon Mick richt ravage aan op Fiji-eilanden

16 december 2009

De Fiji-eilanden zijn op 14 december getroffen door cycloon Mick. De cycloon heeft vooral huisgehouden op Yasawa, Mamanuca en Viti Levu.

Cycloon Mick richt ravage aan op Fiji-eilanden

Dit laatste eiland is van alle Fiji-eilanden het dichtst bevolkt.

Door Mick zijn drie mensen omgekomen en zijn velen vermist. 2064 kinderen en 1781 volwassenen hebben hun toevlucht gezocht tot opvangcentra verspreid over de Fiji-eilanden. Er wordt melding gemaakt van overstromingen en kapotte wegen en de elektriciteit is op de meeste plaatsen uitgevallen.

UNICEF helpt de regering van de Fiji-eilanden met het bieden van noodhulp aan de slachtoffers van Mick.

Gerelateerd aan dit onderwerp