Baruani wint Kindervredesprijs 2009

4 december 2009

De 16-jarige Congolese Baruani Eustache Ndume ontving de vijfde Internationale Kindervredesprijs. Hij kreeg de prijs uit handen van Wangari Maathai, winnares van de Nobelprijs voor de Vrede (’04).

Afgelopen donderdagmiddag kreeg Baruani Eustache Ndume de prijs uitgereikt in de Ridderzaal in Den Haag.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 100.000 euro. Dit geld wordt gebruikt voor projecten die verbonden zijn aan Baruani's strijd voor de kinderrechten. Baruani is wees en woont in een vluchtelingenkamp in Tanzania. Hij maakt een radioprogramma, Sisi kwa Sisi (Children for Children), o.a. over de vele problemen waar hijzelf en andere jonge vluchtelingen tegenaan lopen.

De Kindervredesprijs is een initiatief van Stichting KidsRights. De stichting komt op voor kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. Of in de woorden van Desmond Tutu; ”KidsRights seeks to give a voice to the voiceless”.