Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Somalië wil Kinderrechtenverdrag ratificeren

22 november 2009

De overgangsregering van Somalië wil het Verdrag voor de Rechten van het Kind ratificeren. Dit betekent dat het verdrag binnen Somalië moet worden nageleefd.

De overgangsregering van Somalië wil het Verdrag voor de Rechten van het Kind ratificeren. Dit betekent dat het verdrag binnen Somalië moet worden nageleefd.

UNICEF is zeer blij met deze toezegging, die werd gedaan op 20 november, de dag dat het Kinderrechtenverdrag precies twintig jaar bestond. Somalië lijdt onder interne conflicten, armoede en droogte en met name de kinderen in dit land kampen met de gevolgen hiervan. Het verdrag verplicht de regering om de rechten van kinderen te respecteren en om hun levensomstandigheden te verbeteren.

Tot nu toe waren Somalië en de Verenigde Staten de enige twee lidstaten van de VN die het Kinderrechtenverdrag niet hadden geratificeerd.

Gerelateerd aan dit onderwerp