Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Rotterdam haalt ruim 1 miljoen euro op voor UNICEF

19 november 2009

Rotterdam heeft als UNICEF Stad een jaar lang activiteiten ten bate van UNICEF georganiseerd. Met succes: in totaal is er ruim een miljoen euro opgehaald.

Petra Verspui (Rotterdamse dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving) en UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi maken het opgehaalde bedrag bekend. Foto: Peter van Es

Op donderdag 19 november is het jaar waarin Rotterdam de titel 'UNICEF Stad' mocht voeren officieel afgesloten. De stad heeft sinds november vorig jaar 54 activiteiten georganiseerd om fondsen te werven voor UNICEF en om aandacht te vragen voor de rechten van kinderen. Met succes: in totaal is er ruim een miljoen euro opgehaald.

Het bedrag van 1.072.560,19 euro werd bekendgemaakt tijdens een slotbijeenkomst in de Rotterdamse Laurenskerk. UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi en Petra Verspui, directeur Ontwikkeling van de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving namen het symbolisch in ontvangst. Het merendeel van de opbrengst gaat naar UNICEF, die hiermee in ontwikkelingslanden projecten op het gebied van schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne zal financieren. 20 procent van het bedrag is bestemd voor het Rotterdamse project Kindlint, een veilige route voor kinderen naar school, speelplekken en sportvelden. Rotterdam wil een kindvriendelijke gemeente worden en dit project maakt deel uit van initiatieven om dit doel te bereiken.

Rotterdam heeft 54 activiteiten voor UNICEF georganiseerd. Dit aantal staat voor de 54 artikelen die het Verdrag voor de Rechten van het Kind telt. Op evenementen als het Ortel Dunya Festival, het Internationaal Kinderfeest op het Afrikaanderplein, Jeugdvakantieland en het Zomercarnaval was UNICEF prominent aanwezig.

Daar en hier

UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi is zeer tevreden over de samenwerking met Rotterdam. "Morgen, op 20 november, vieren we de twintigste verjaardag van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. De rechten van kinderen verdienen overal onze aandacht, ook in Nederland. Rotterdam UNICEF Stad heeft 'daar' en 'hier' voor de kinderen in deze stad samengebracht; de rechten van kinderen in ontwikkelingslanden moeten worden gerespecteerd, maar ook die van de kinderen in Rotterdam en de rest van ons land."

Jonge verslaggevers van de Stichting Hoedje van Papier, die in Rotterdam - en binnenkort ook in andere steden - mediaworkshops voor kinderen organiseert, hebben veel evenementen bezocht en hiervan verslagen en filmpjes gemaakt. Ze zijn te zien op www.stichtinghoedjevanpapier.nl. Op www.rotterdam.nl/unicef vindt u meer informatie over de samenwerking tussen Rotterdam en UNICEF.