Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Winnaars UNICEF-tekenwedstrijd bekend

12 november 2009

Woensdag 11 november zijn de tien winnaars van de tekenwedstrijd van UNICEF bekendgemaakt. Van de winnende tekeningen worden UNICEF-ansichtkaarten gemaakt. De kaarten zijn te koop op www.unicefshop.nl.

Winnaars UNICEF-tekenwedstrijd bekend

De feestelijke onthulling vond plaats in Madurodam. Eerder waren uit 450 inzendingen 25 genomineerden gekozen, die allemaal waren uitgenodigd in de kleinste stad van Nederland. De jury, bestaande uit onder meer Andrea Kruis (dochter van striptekenaar Jan Kruis van Jan, Jans en de kinderen), presentatrice Nicolette van Dam en UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi koos de winnaars uit de genomineerde tekeningen.

Tekenwedstrijd-1Anne Meffert (11), Kiki Krijnen (8), Charlotte Frenzen (11), Marita Louwes (12), Aniek Dommerholt (10), Sophie Jongma (8), Lina van der Hulst (11), Nienke Harbers (11), Silke Wartena (6) en Lou Delleman (6) zijn de gelukkigen. Van Nicolette van Dam kregen zij hun tekening op groot formaat en ingelijst. Ook was er voor alle winnaars een gratis abonnement op UNICEF Kids United magazine en een goodie bag met daarin onder andere het setje kaarten dat van de winnende tekeningen gemaakt is.

tekenwedstrijd2defDe feestelijke middag werd afgesloten met een optreden van Marissa (winnares Junior Songfestival 2008) en haar zus Danita. Na afloop konden de winnaars Madurodam in.

Met de tekenwedstrijd viert UNICEF de 20ste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Bovendien is het dit jaar 60 jaar geleden dat de Tsjechoslowaakse Jitka Samkova (toen 7 jaar) een tekening naar UNICEF stuurde als dank voor de hulp die zij en haar dorp na de Tweede Wereldoorlog van UNICEF kregen. UNICEF vond haar tekening zo mooi dat ze er kaarten van liet maken. Met de opbrengst van UNICEF-kaarten worden sindsdien hulpprogramma’s voor kinderen gefinancierd.