Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

ING veilt kunst voor onderwijsproject UNICEF

5 november 2009

De kunstveiling die ING organiseert, heeft tot nu toe ruim EUR 150.000 opgeleverd voor UNICEF. Met de opbrengst gaan via UNICEF 5.000 kinderen een jaar lang naar school. De kunstveiling duurt nog tot en met 22 november waarbij wekelijks circa 50 nieuwe kunstwerken worden aangeboden.

ING veilt kunst voor onderwijsproject UNICEF

Een jaar geleden begon ING Art Management met het veilen van kunstwerken uit haar kunstcollectie via de museumveiling van eBay (www.museumveiling.nl). ING Art Management verzamelt vanaf 1974 Nederlandse hedendaagse figuratieve kunst en de ING Collectie is uitgegroeid tot meer dan 25.000 kunstwerken. Uit de ING Collectie worden via de veiling voornamelijk grafische werken verkocht die niet meer passen in het collectiebeleid of die oververtegenwoordigd zijn in de collectie. Door deze kunstwerken te veilen komt de kunst op een laagdrempelige manier voor een groot publiek beschikbaar en wordt een nieuw, kunstminnend publiek bereikt.

Jan Bouke Wijbrandi, directeur UNICEF Nederland: "We zijn enorm blij dat ING heeft besloten om de opbrengst te doneren aan UNICEF. Er zijn nog zoveel kinderen in de wereld voor wie scholing niet vanzelfsprekend is en het is prachtig dat door deze donatie nog eens 5000 kinderen naar school kunnen en een toekomst kunnen opbouwen."

Annabelle Birnie, directeur ING Art Management: "Ik ben er trots op dat we via deze veiling twee mooie doelen hebben kunnen realiseren. Én we kunnen met de opbrengst van de veiling scholing bieden aan kinderen via UNICEF, een van de pijlers van ING’s liefdadigheidsbeleid, én de kunst uit onze collectie krijgt een nieuwe bestemming bij een breed publiek."

Tot en met 22 november 2009 kan nog worden geboden op de kunstwerken uit de ING Collectie. Kijkt u voor meer informatie op www.ingartcollection.com of ga hier direct naar de veiling.

Bron: ING

Gerelateerd aan dit onderwerp