Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ann M. Veneman bezoekt rampgebied Filipijnen

12 oktober 2009

Vorige week heeft Ann M. Veneman, directeur van UNICEF Internationaal, de Filipijnen bezocht. Zij zag daar wat voor schade de tropische storm Ketsana en de daaropvolgende overstromingen met zich mee hebben gebracht.

Ann M. Veneman met student Jaime de Venecia Jr die geëvacueerd moest worden door de overstromingen in Pasig City. Foto: UNICEF Philippines/2009

"Veel mensen hebben geen huis meer, maar de hoek van een klaslokaal," vertelde Veneman na het bezoeken van de Liberato Damian Elementary School in Pasig City. De school biedt plaats aan 700 mensen, waaronder 300 kinderen. "Het is echter wel bemoedigend om te zien dat kinderen weer naar school gaan. Zo wordt hun leven na deze ramp weer enigszins normaal."

UNICEF heeft in Pasig City al veel waterkannen, dekens, klamboes, slaapmatten en medicijnen verspreid. Ook heeft zij schoolmaterialen gedoneerd, zoals een nieuwe bibliotheek met 100 boeken.

veneman filipijnen2Basisvoorzieningen

Veneman heeft tijdens haar bezoek aan de Filipijnen ook president Gloria Macapagal-Arroyo ontmoet. Zij hebben besproken waar de hulp van UNICEF het hardst nodig is en hoe de rechten van kinderen gepromoot kunnen worden in een land dat bezig is met wederopbouw.

Veneman vraagt namens UNICEF 12,7 miljoen dollar om in de basisvoorzieningen van de slachtoffers van de overstromingen te kunnen voorzien. Het gaat onder meer om schoon water, schoolspullen, medicijnen en de registratie van kinderen die gescheiden zijn van hun ouders.

Ontheemde familiesveneman filipijnen3

Veneman praatte met diverse mensen die onderdak in de school hebben gezocht. Zo is er Rossanna Balboa, die met haar jongste kinderen en nog vijf families op de derde etage van de school huist. Haar man is ziek en kan niet werken en daardoor hebben ze geen geld voor medicijnen. De oudere kinderen van het gezin zijn nog in het oude huis, om ervoor te zorgen dat hun spullen niet gestolen worden.

Gerelateerd aan dit onderwerp