Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Hulp voor Sumatra komt op gang

2 oktober 2009

Voor de zwaar getroffen stad Padang op Sumatra komt vrijdag de hulp vanuit alle delen van de wereld op gang, zij het langzaam. De aardbeving van afgelopen woensdag heeft volgens de VN aan minstens 1100 mensen het leven gekost.

De hulpverlening aan de overlevende slachtoffers wordt ernstig gehinderd door stroomuitval en het ontbreken van de benodigde apparatuur om puin te ruimen. Er is ook een nijpend tekort aan drinkwater in de stad van 900.000 inwoners, die werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter.

De hulp is vooralsnog "duidelijk ontoereikend'', zei een Indonesische medewerker van het Rode Kruis vrijdag in Padang. De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono beloofde snel hulp te sturen. Het Wereldvoedselprogramma van de VN heeft vrijdag laten weten dat het op verzoek van de overheid 3000 ton voedsel kan verspreiden dat reeds in Indonesië ligt opgeslagen. UNICEF voorziet 50.000 families in noodhulpgoederen.

Bron: ANP/RTR