Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF ondersteunt slachtoffers van de tsunami op Samoa

1 oktober 2009

UNICEF ondersteunt de slachtoffers van de tsunami die afgelopen dinsdag plaatsvond. Zij zet een noodhulpteam in om de getroffenen op de eilandengroep Samoa, Tonga en Amerikaans-Samoa te voorzien van onmiddellijke humanitaire hulp.

Dr. Iseye Ndombi, UNICEF-directeur in het Pacifisch gebied, maakt zich zorgen om de omvang van de ramp. Hij belooft onmiddellijke hulp: "Het is vooral belangrijk dat kinderen worden ingeënt tegen mazelen en extra kwetsbare vrouwen en kinderen worden beschermd. Daarnaast moeten er goede sanitaire voorzieningen komen om de uitbraak van ziektes te voorkomen."

UNICEF brengt noodhulpgoederen naar kinderen en hun families die zijn getroffen.

Gerelateerd aan dit onderwerp