Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Duizenden slachtoffers aardbevingen Sumatra

1 oktober 2009

De Indonesische autoriteiten vrezen dat de aardbevingen die gisteren en afgelopen nacht Sumatra troffen, duizenden slachtoffers hebben gemaakt. Het officiële dodental staat momenteel op ruim 460, maar veel mensen liggen nog onder het puin van ingestorte gebouwen of zijn vermist.

De havenstad Padang is het zwaarst getroffen. Een team van de VN onderzoekt hier vandaag welke hulp er precies nodig is. UNICEF maakt deel uit van dit team. Ook andere hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis en Oxfam, zijn onderweg naar de getroffen gebieden. De hulpverlening vindt plaats onder leiding van de Indonesische regering.