Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Al 770 doden geteld op Sumatra

1 oktober 2009

Op Sumatra zijn al 770 doden geteld als gevolg van de aardbeving van woensdag. Dat heeft het Indonesische ministerie van Sociale Zaken donderdag meegedeeld. Eerder op de dag stond het dodental door de natuurramp op 529.

De meeste slachtoffers zijn in de kustplaats Padang gevallen. Een woordvoerder van het ministerie liet weten dat bijna 2400 mensen gewond zijn geraakt. Van die gewonden zijn er circa driehonderd slecht aan toe.

De beving van woensdag had een kracht van 7,6 op de schaal van Richter. De autoriteiten hebben moeite om een goed beeld van de situatie te krijgen. Donderdag was een aantal toegangswegen tot Padang nog onbegaanbaar wegens aardverschuivingen. Mogelijk zijn duizenden mensen om het leven gekomen door de aardbeving.

Bron: ANP/AFP