Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Niger hard getroffen door overstromingen

28 september 2009

Grote overstromingen in Niger begin deze maand hebben duizenden mensen in de Agadez-regio dakloos gemaakt. 80.000 mensen zijn getroffen door de overstromingen. UNICEF biedt noodhulp.

Niger hard getroffen door overstromingen

Veel van de getroffen mensen hebben onderdak bij familie gevonden. Er zijn al ongeveer vijftien tentenkampen ingericht voor mensen die een schuilplaats nodig hebben. UNICEF zorgt er samen met de overheid van Niger en andere partners voor dat deze locaties voorzien worden van water- en sanitaire voorzieningen.

Toegang tot basisvoorzieningen
De overstromingen zijn inmiddels verminderd. Toch is hulp nog noodzakelijk in Agadez. Het gebrek aan behuizing vormt niet het enige probleem. Mensen lopen een groot risico om bijvoorbeeld diarree of malaria op te lopen. Het is dus belangrijk dat kinderen en vrouwen toegang hebben tot basisvoorzieningen, zoals schoon water.

nigeroverstromingen3UNICEF heeft al 1500 family kits uitgedeeld, waar onder andere muskietennetten, dekens, zeep en een kookset in zitten. Komende weken organiseert UNICEF een vaccinatiecampagne tegen mazelen, en dient vitamine A toe, een anti-infectie vitamine. Ook geeft UNICEF voorlichting over malaria, iets waar veel mensen in Agadez niet bekend mee zijn. UNICEF registreert ondervoede kinderen en maakt kindvriendelijke plekken. Deze plekken bieden kinderen afleiding en zorgen voor psychosociale steun aan de jongste slachtoffers van de overstromingen.

Gerelateerd aan dit onderwerp