Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nederland met VS en Brazilië op de bres voor rechten meisjes bij Verenigde Naties

25 september 2009

Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen en zijn collega’s Clinton (Verenigde Staten) en Amorim (Brazilië) stellen het wereldwijde geweld tegen meisjes aan de kaak.

De drie ministers organiseren vrijdag 25 september bij de Verenigde Naties in New York een conferentie over dit onderwerp. Het is voor het eerst dat op zo'n hoog niveau wordt gesproken over belang en noodzaak van de aanpak van geweld tegen meisjes.

"De VS, Brazilië en Nederland willen andere landen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties overtuigen van de noodzaak tot aanpak van geweld tegen kinderen," aldus minister Verhagen. "Dat zullen we doen in samenwerking met de Speciale Vertegenwoordiger van de VN voor Geweld tegen Kinderen, Marta Santos Pais."

Nederland was een van de landen die het initiatief nam tot de instelling van een Speciale Vertegenwoordiger en draagt 800.000 euro bij aan haar werk. Nederland, de VS en Brazilië zullen de Speciale Vertegenwoordiger uitnodigen voor een bezoek om te onderzoeken welke verbeteringen in de aanpak van geweld tegen kinderen in eigen land mogelijk zijn.

Op de bijeenkomst vertellen twee winnaressen van de Children's Peace Prize, Thandiwe Chama uit Zambia en Mayra Avellar Neves uit Brazilië, over hun leven en hoe zij hun lot en dat van kinderen in hun omgeving in eigen hand nemen. De VS, Brazilië en Nederland willen kinderen en jongeren graag zelf een stem geven bij het vinden van manieren om geweld tegen te gaan.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Gerelateerd aan dit onderwerp