Kies uw pakje

Geef in de wintermaanden een gevlucht kind een pakje dat bescherming biedt tegen kou, honger en trauma’s. U kiest uw pakje, wij laten u zien hoe het bij kinderen aankomt!

Gevlucht meisje in de sneeuw in vluchtelingenkamp Bab al Nour, Syrië.

Gevluchte kinderen hebben dringend bescherming nodig. Geef hen een pakje met dekens, warme kleding of vaccins.

Gevluchte kinderen hebben dringend bescherming nodig. Geef hen een pakje met dekens, warme kleding of vaccins.

50 mln kinderen

zijn op de vlucht voor onder meer oorlog en geweld

8,9 mln kinderen

zijn in het Midden-Oosten op de vlucht

9:10 kinderen

blijven in de regio

Gevluchte kinderen hebben recht op bescherming

Voor talloze kinderen in Syrië, Jordanië en Libanon is het leven verschrikkelijk moeilijk. Ze hebben geen behoorlijk onderdak of warme kleding, krijgen geen medische zorg of schoon water, gaan vaak niet naar school en hebben vreselijke dingen meegemaakt. Dat geldt ook voor kinderen die zijn doorgereisd naar landen als Bosnië en Griekenland. Ze hebben recht op bescherming, maar leiden een onveilig bestaan.

Fariba (4) woont in een kamp voor asielzoekers in Athene. Geef haar en andere gevluchte kinderen een pakje met hulp voor nu en voor later.

Een pakje voor Fariba

Koerdische Fariba woont in een kamp voor asielzoekers in Athene, waar amper voorzieningen zijn. Elke dag vraagt haar moeder zich af of ze Fariba en haar achtjarige broertje te eten kan geven en warm kan aankleden. Fariba is een van de kinderen die een pakje met hulp en bescherming heel goed kan gebruiken!

Cadeautip: 8 keer een School-in-box. Dan geeft u lesmaterialen aan 320 kinderen en hun onderwijzers.

Volop keuze

Met uw pakje helpt u gevluchte kinderen in Syrië, Libanon, Jordanië, Bosnië en Griekenland. We hebben cadeaus voor elke portemonnee, maar álle pakjes zijn voor kinderen van onschatbare waarde. U kunt kiezen uit:

“Wist u dat UNICEF het grootste pakhuis met hulpgoederen ter wereld heeft?”

We houden u op de hoogte van de reis die de pakjes van UNICEF afleggen.

Volg de reis van uw pakje

Het bijzondere is dat u de reis van uw pakje kunt volgen! Via e-mail geven we u updates over de route en leggen we aan u uit hoe de aflevering in z'n werk gaat.

Wist u bijvoorbeeld dat UNICEF het grootste pakhuis met hulpgoederen ter wereld heeft? Als u aangeeft dat u de updates wilt ontvangen, komt u nog veel meer te weten over de reis die de pakjes van UNICEF afleggen. 

Bescherm een gevlucht kind tegen honger, kou en trauma's

Kies uw pakje en zie hoe het aankomt

Podcast: 'Het blijft niet bij Syrië'

Geert Cappelaere werkte jarenlang voor UNICEF in het Midden-Oosten. In een podcast legt hij uit wat de redenen zijn voor de enorme vraag naar hulpgeld. Spoiler: niet alleen Syrische kinderen zijn in nood.

Youd praat met Klaas over zijn vlucht

Youd (8) was nog maar een kleuter toen hij met zijn familie halsoverkop vertrok uit Syrië. Hij praat met Zapp Live presentator (en UNICEF Ambassadeur) Klaas van Kruistum over wat hij zich nog van zijn vlucht herinnert.

Bescherm een gevlucht kind tegen honger, kou en trauma's

kies uw pakje en zie hoe het aankomt