Kies je pakje voor een beter 2021

2020 was geen makkelijk jaar. Laten we 2021 en alle andere jaren die volgen samen beter maken. Voor onszelf, en voor de miljoenen kinderen op de vlucht die jouw hulp nu meer dan ooit nodig hebben.

Gevlucht meisje in de sneeuw in Syrië

Ook in warmere landen als Syrië is het afzien in de winter. Kinderen in vluchtelingen- en ontheemdenkampen hebben warme dekens nodig, sjaals en mutsen en de juiste medische zorg. 

Ook in warmere landen als Syrië is het afzien in de winter. Kinderen in vluchtelingen- en ontheemdenkampen hebben warme dekens nodig, sjaals en mutsen en de juiste medische zorg. 

HELP MEE

32 miljoen kinderen wereldwijd

zijn op de vlucht voor oorlog en geweld.

5 miljoen kinderen

wonen momenteel in vluchtelingen-en ontheemdenkampen en opvanglocaties in Syrië, Jordanië en Libanon.

6 miljoen kinderen in Syrië

zijn geboren in conflict en geweld. Ze hebben nog niks anders gekend dan oorlog.

Vluchten voor een wereldwijde crisis kan niet  

Al lang vóór de coronacrisis was het leven voor miljoenen kinderen in Syrië, Jordanië en Libanon ontzettend moeilijk. Gevlucht en op zoek naar een plek waar ze gewoon weer kind mogen zijn, gestrand op locaties waar toegang tot medische zorg, fatsoenlijk onderdak of voldoende eten niet vanzelfsprekend is. School is een vage herinnering, de winters koud. Vluchten is al levensgevaarlijk, en nu doet de coronacrisis er nog een schep bovenop.  

Maya (3) kan wel een warme sjaal of muts gebruiken. 

Warme kleren voor Maya

Maya (3) woont in het noordoosten van Syrië. Het is er al bijna tien jaar oorlog, en door de combinatie van conflict, corona en de vele maatregelen en lockdowns leven duizenden kinderen in extreme armoede. Ze maken zich zorgen over de winter; zal de tent weer overstromen? Is er wel genoeg te eten, en wanneer kan ik weer naar school? Een pakje met bescherming tegen de kou en honger is voor kinderen als Maya ontzettend belangrijk. UNICEF blijft zich het hele jaar door inzetten om gevluchte kinderen te helpen.