Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Verder praten over jouw onderwerp?

Wil je verder praten over het klimaat, gelijke kansen of mentaal welzijn? Dat kan! Meld je vóór 30 juli aan voor de groepsgesprekken waar jij samen met jongeren een advies gaat maken voor de politiek.

De groepsgesprekken vinden op zaterdag 11 september plaats op het UNICEF kantoor in Den Haag. Met de hulp van Stichting Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) werken we aan 'het jongerenadvies'. We praten verder over de onderwerpen die het vaakst door jongeren werden genoemd: klimaat, mentaal welzijn en gelijke kansen

Je krijgt hier een podium om jouw stem te laten horen en volwassenen krijgen de kans om te horen wat jij nu echt belangrijk vindt. Tijdens de groepsgesprekken hebben we het over wat jij belangrijk vindt en gaan we aan de slag deze ideeën om te zetten naar een duidelijk advies voor de overheid.  

Het jongerenadvies wordt op 19 november overhandigd aan Ministers en Kamerleden. Jij krijgt de kans om daar bij te zijn! Omdat je nog onder de achttien bent, hebben we wel toestemming nodig van je ouders om deel te nemen aan de groepsgesprekken.  

Dkjl1
Dkjl2
Dkjl3