Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Grootste Kinderrechtenles 2020

Goed nieuws! Op 20 november 2020 hebben 15.000 kinderen les gekregen over kinderrechten! Jij ook? 

De challenge

Dit jaar vierden we de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag op 20 november met een bijzondere challenge waarin kinderen uit groep 7 en 8 een recht bedenken voor de klas. Het zit zo, uit het onderzoek Geluk onder Druk? van UNICEF blijkt deze leerlingen stress krijgen door de mening van anderen. 

Met deze challenge bedenken zij een recht dat ervoor zorgt dat kinderen in de klas beter in hun vel zitten. Dit nieuwe recht mag de klas laten zien op een manier die bij hun past, met een video, een verhaal, een podcast, een toneelstuk of een tekening, werkelijk alles mag!

De winnende klassen mogen een filmpje maken onder begeleiding van een fiilmcoach van het Kinderrechten Filmfestival en één klas ontvangt een bokaal van Klaas van Kruistum.